podbolt_mobil_jatekok_legjobb_fulhallgato

4 multis mobiljáték, amik közül legalább az egyik be fog szippantani

Attila Vermes

A multiplayer mobiljátékok népszerűsége rohamosan növekszik. Nem csoda, hiszen COVID alatt sokan új elfoglaltságot kerestek, és az is érthető, hogy ezt miért épp a mobiljukon találták meg: a kijelzők mérete és az eszközök teljesítménye is egyre jobban hajaz egy számítógépére. Ha te is kipróbálnád magad, akár barátaiddal közösen az adrenalinban gazdag online mobil gaming világában, ezt a cikket neked írtuk. Meg a barátaidnak. 

5 különböző műfajból mutatunk be egy-egy játékot, amit szerintünk érdemes kipróbálni. Teljesen más szkilleket igényelnek, és más élményt nyújtanak, így aztán legalább az egyik biztosan beszippant majd. 

Call of Duty: Mobile

Műfaj: lövöldözős FPS

Kiknek ajánljuk:

  • akció fanoknak
  • csapatjátékosoknak
  • azoknak is, akik más eszközön küzdöttek a célzással (a mobilos verzióban automatikus a célzás)

Ezt érdemes tudni róla: a CoD a világ egyik legsikeresebb szériája, a mobilos verziójának pedig sikerült hoznia a névhez illő szintet. 2019-ben az év mobiljátéka lett a Game Awardson. Csapatban taktikázva talán még nagyobb élvezetet nyújt, mint Rambóként, és egy kör bőven belefér munkába menet is a buszon. Szigorúan fülessel, nehogy a melletted ülő idős hölgy megijedjen. 

Hearthstone 

Műfaj: gyűjtögetős fantasy kártyajáték 

Kiknek ajánljuk: 

  • akik szeretnek elmélyülni
  • akik szeretnek stratégiázni, sok lépéssel előre gondolkodni 
  • akik bírják a fantasy-k, azon belül is a Warcraft világát

Ezt érdemes tudni róla: ha a digitális kártyajátékról a pasziánsz jut először eszedbe, akkor se riadj vissza - a Hearthstone esetében is a megfelelő kártyák gyűjtögetése a feladat. A kártyákon különböző lények és karakterek vannak, amelyek képességei jó esetben kiegészítik egymást. A feladat adott: 1v1-ben legyőzni a másik játékost. Ha szeretsz sakkozni, ezt is bírni fogod. 

Brawlhalla

Műfaj: oldalnézetes harcijáték

Kiknek ajánljuk: 

  • akik szeretik a ‘90-es évek vibe-jait
  • akiknek fontosak a rendszeres új kihívások 
  • akik kedvelik a rajzolt stílust

Ezt érdemes tudni róla: a Brawlhalla egy cross-platform játék, azaz mobilról is játszhatsz PlayStationösök, Xboxosok, asztali gépesek ellen is. A grafikája az öszes platformon egyformán jól néz ki, minden egyszerűségével együtt. Változatos kihívásokat rejt, emiatt nem könnyű letenni. Mi szóltunk. 

Asphalt 9: Legends

Műfaj: autós

Kiknek ajánljuk: 

  • akiket magával ragad a sebesség
  • akik az élethű grafikát kedvelik 
  • akik szeretnének vezetni, de nem tudnak / nincs autójuk 

Ezt érdemes róla tudni: sokan félnek a mobilos játékoktól, mondván, hogy tuti nehéz irányítani őket. Jó hír, hogy erre már a fejlesztők is rájöttek, így ez az autós játék a szédítő sebessége ellenére is könnyen kezelhető, köszönhetően az automata irányítási rendszerének. Megértjük, ha a villamoson tötymörögve egy kis sebességre vágynál, egy jó fülessel nem elérhetetlen ez az élmény.

 

Tegyetek egy próbát velük, nem fogtok csalódni, és vége az unalmas békávézásoknak is!

Szólj hozzá!

* A hozzászólások moderálás után jelennek meg