5 dolog, amire figyelj vezeték nélküli fülhallgató vásárlása előtt!

5 dolog, amire figyelj vezeték nélküli fülhallgató vásárlása előtt!

Attila Vermes

5 dolog, amire figyelj vezeték nélküli fülhallgató vásárlása előtt!

Elgondolkoztál már azon, hogy jó lenne beújítani egy vezeték nélküli fülhallgatót, de nem tudod pontosan, hogy mi alapján döntsd el, hogy melyik legyen? Hoztunk egy rövid útmutatót, ahol elmagyarázzuk a legfontosabb kiválasztási szempontokat, hogy miket érdemes figyelned a vásárlás előtt.

 

  1. Kialakítás

Manapság két fajta típus létezik: az egyik a hallójáratba illeszthető (In-Ear) megoldás, a másik pedig a hallójárat bejáratához illeszkedő (Earbuds) kialakítás. A korábbi vezetékes fülhallgatóknál is ugyan ezekkel találkozhattál, így biztos tudod már, hogy melyik az a megoldás, ami igazán kényelmes a fülednek. Ha mégsem, akkor vásárlás előtt mindenféleképpen próbáld ki őket!

PodBolt inear vs earbuds fülhallgató

 

  1. Felhasználási mód

Gondold át, hogy hol és mennyit használnád egy átlagos napodon a fülhallgatót és döntsd előrelátóan!

Ha például sokat sportolnál benne, akkor a következőkre érdemes figyelned:

  •   Legyen cseppálló (IP tanúsítvány), amely megvéd az izzadság és a gyenge eső általi beázástól
  •   Gyors mozgás közben is jól illeszkedjen a füledben
  •   Rendelkezzen érintőgombokkal, hogy a lehető legpraktikusabban és leggyorsabban tudj zenét léptetni vagy megállítani

Inkább csak utazás közben használnád? Ezekre figyelj vásárlás előtt:

  • Rendelkezzen tokkal, amibe pillanatok alatt belehelyezheted és használaton kívül akár extra órákat is tölthetsz bele a beépített akkumulátornak köszönhetően
  • Nem hátrány, ha rendelkezik aktív zajcsökkentéssel, hogy kizárhasd a körülötted lévő események zaját
PodBolt sport utazás fülhallgató

  1. Üzemidő

Az újgenerációs fülhallgatóknál már nem is egy, hanem egyszerre három akkumulátort kapsz a kezedbe. Nem csak a védő tokban, hanem a bal és jobb oldali fülesben is található 1-1 apró méretű aksi. Nem probléma az sem, ha lemerülnek ezek, mivel a tokba helyezve őket pár perc alatt újra több óra extra üzemidőhöz juthatsz. Itt a legfontosabb mértékegység, amit figyelned kell, az a milliamperóra (mAh). Minél nagyobb ez a szám, annál nagyobb benne az energiakapacitás.

PodBolt tok töltés vezeték nélküli fülhallgató
  1. Technológia

Ezekben az apró készülékekben is már stúdió minőségű hangzás tudnak varázsolni a gyártók a stabil és gyors kapcsolattal bíró Bluetooth 5.0 technológiának köszönhetően. Ezen felül már nagyon sok készülék rendelkezik aktív zajszűrő technológiával (ANC – Active Noise Cancelling), amely folyamatosan figyeli és kizárja a külső zajokat, hogy te csak arra koncentrálj, amit éppen hallgatsz. A TWS technológiáról már korábban írtunk, érdemes elolvasni!

PodBolt technológia TWS Bluetooth 5.0 ANC
  1. Ár

A termék ára sem egy elhanyagolható része a vásárlásnak. Mikor először megjelentek a vezeték nélküli fülhallgatók, akkor jóval drágábban lehetett hozzájutni egy-egy darabhoz. Manapság már 10 ezer forint környékén minőségi vezetékmentes fülest vásárolhatsz. Lesd meg a kínálatunkat, hogy megtaláld a számodra tökéletes darabot!

 

Szólj hozzá!

* A hozzászólások moderálás után jelennek meg